Home » Cattery beleid

Cattery beleid


Enkele richtlijnen die wij aan houden:

Omdat wij heel veel liefde en tijd in onze kittens stoppen, willen wij alleen het allerbeste voor onze kittens. Daarom willen wij dat de nieuwe eigenaar aan een aantal voorwaarden voldoet voordat er een kitten van ons bij hen gaat wonen.

 • De kittens mogen pas na de 13 a 14 weken het nest verlaten.

 • De kittens zijn volledig geënt en meerdere malen ontwormd.

 • De kittens zijn vrij van parasieten.

 • Het kitten krijgt een NKFV stamboom, en dieren paspoort met entgegevens mee naar huis.

 • Het kitten mag niet los buiten lopen, alleen in huis of een afgesloten buitenren.

 • Op verzoek een kopie van de testen van de ouders HCM en PKD.

 • Via internet wordt geen kitten verkocht pas na persoonlijk contact.

 • Na kennismaking van beide kanten nemen we de beslissing of het kitten tzt met u mee mag en welke kitten het zal worden,

 • Hygiene is heel belangrijk in onze Cattery dus vragen wij ook als u op bezoek komt om bij de kittens te komen kijken uw handen met het aangereikte ontsmettingsmiddel te wassen.

 • Ook hebben we liever niet dat u 2 Cattery's op een dag bezoekt dit in verband om mogelijke besmetting te voorkomen hopend op uw begrip hiervoor.

 • Onze poezen zijn Felv en Fiv getest en op PKD getest, en worden voor elk nestje die ze krijgen getest op HCM, en of komen uit negatief geteste ouders.

HCM(erfelijke hartziekte)
PKD (erfelijke nierziekte)
FeLV (kattenleukemie)
FIV (kattenaids)

Ook krijgen onze katten jaarlijks een inenting tegen katten en niesziekte.
en worden regelmatig ontwormd.

 

Een aantal voorwaarden waar koper zich aan moet houden als een kitten van ons bij hen gaat wonen.
* Dus voor de kittens zoeken wij een warm en blijvend thuis waar ze een heerlijk kattenleven tegemoet gaan, en dat het kitten vrij gehuisvest word in de woning, en niet opgesloten gaat worden in een kooi, kleine kamer of schuur, en dat het niet verstoken zal worden van menselijk gezelschap of huiselijk verkeer.

* Ook stellen we de voorwaarden dat er regelmatig iemand thuis aanwezig is, en dat er al een andere kat in huis is (Dit hoeft geen ras kat te zijn) Dit omdat een kitten toch gezelschap nodig heeft. De Brit is immers een sociaal dier die graag in gezelschap van mens of soortgenoot verkeerd. Ook willen wij onze kittens niet bij een te oude kat plaatsen, ze hebben dan niets aan elkaar. Het kitten komt uit een gezellige katten familie waar het gewend is heel de dag aandacht te krijgen. wij vinden het belangrijk dat een kitten een speelkameraadje heeft in zijn nieuwe huisje.

* Alle katertjes die bij ons geboren worden gaan alleen naar liefhebbers en NIET naar fokkers. Poezen gaan in overleg!

* Het kitten mag niet verkocht worden aan derde, dat wil zeggen dat de kat niet verhuurd, uitgeleend of verkocht mag worden aan andere fokkers.

* Dat de koper het kitten nimmer in een asiel zal plaatsen.

* Wij verwachten dat toekomstige kitten kopers minstens 2 maal of indien zij dit wensen vaker hun toekomstige kitten komen bezoeken.

* Liefhebbers genieten bij ons de voorkeur voor een kitten. Bij uitzondering kan een kitten naar een cattery gaan wanneer deze op verantwoorde wijze met het ras omgaat en werkt volgens de regels van een rasvereniging.

* Mensen die maar een keer een nestje willen fokken, kunnen bij ons geen kitten kopen

* Indien u serieus geïnteresseerd bent in een kitten kunt u altijd contact met mij opnemen, dan zal ik zoveel mogelijk informatie verstrekken en vragen beantwoorden, graag ontvang ik van u ook enige informatie zoals over de gezinssamenstelling, wel of geen andere huisdieren en de rede dat u nu opzoek bent naar een kitten.

* Zijn onze kittens eenmaal bij hun gouden mandje beland verwachten wij van de koper zeker de eerste weken op de hoogte te worden gehouden hoe het met het kitten gaat en regelmatig een mailtje met wat leuke foto`s, zodat we kunnen zien hoe het met het kitten gaat!

 

 

* Tot Slot, wij hebben ten alle tijden het recht om de koop niet door te laten gaan, bij enige twijfel of waar weinig of geen interesse wordt getoond door koper van het kitten. ook behouden wij het recht mocht het kitten het niet goed hebben bij de nieuwe baasjes (eigenaren) om dan het kitten terug te halen.

 

Wij zijn lid van de katten vereniging NKFV.

 

Als u na het lezen van onze voorwaarden interesse heeft in een kitten, dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen.

Wij wensen u nog veel plezier op onze website.