Home » Katers » Dekvoorwaarden

Dekvoorwaarden


Deze dekvoorwaarden gelden vanaf 2020  

Dekvoorwaarden 

 

Algemene voorwaarden voor een dekking

 

Wij verwachten van de eigenaar van de poes het volgende:

*Vooraf aan de dekking verwachten wij van de eigenaar van de poes een kopie van haar stamboom. Die u kunt sturen naar ons mail adres. Geen stamboom dan kan er geen dekking plaats vinden.

* Dat de poes volledig geënt is tegen katten en niesziekte, enting mag niet jonger zijn dan twee weken en niet ouder zijn dan 12 maanden.

* Dat de poes recent Felv en Fiv getest is, en dat de test niet ouder is dan  4 maanden,. Is de poes in tussentijd bij een andere kater  geweest, vragen wij een nieuwe felv en fiv test. De dekking kan niet doorgaan indien de poes geen recente Felv en Fiv test heeft ondergaan. Of als je die niet kan laten zien bij het brengen van de poes.

* Dat de poes vrij is van  ziekten en vrij is van andere parasieten, wondjes of ongedierte.

* De  nageltjes moeten zijn geknipt bij de poes, dat is dat ze de kater niet kan verwonden tijdens de dekking.

* Dat de poes in goede gezondheid verkeerd.

* Dat de poes niet agressief is bij de dekking. Is ze dat wel rijdens de dekking moet ze in dat geval zo snel mogelijk worden opgehaald.

Onze kater ontvangt alleen  PKD negatief en recent HCM geteste poezen. Geen testen bij, dan kan er geen dekking plaats vinden.

Betreft een dekking van onze Bakselottie's Cameron (Boris) geldt een fokverbod op katertjes en poesjes die geboren gaan worden Hiervoor geldt een fokverbod. Poesjes mogen wel voor eigen fokdoeleinde aangehouden worden wel in overleg met de kater eigenaar. Dit zal ook in de dekovereenkomst komen te staan die in tweevoud ondertekend gaat worden. Dus dan gaat u akkoord met deze voorwaarden.

Voor meer info hierover kunt u contact met me opnemen.

Overdekking toegestaan:

  • Er worden 2 gratis herdekkingen gegeven indien de poes ondanks een geslaagde dekking niet drachtig blijkt te zijn. (Wel binnen een termijn van 12 maanden na de eerste dekking.)
  • Heeft de poes al eerder een nestje met probleem /en of dode kittens gegeven, of dat ze moeilijk zwanger raakt dan is dat voor eigen verantwoording.dan vervalt de herdekking
  • Er word één gratis herdekking toegestaan indien het nest uit een levend geboren kitten bestaat.  
  • Herdekkng blijft geldig tot 12 maanden na de eerste dekking dat de poes bij de kater is geweest, daarna vervalt de herdekking  wij geven dan geen dekgeld meer terug.
  • Indien  na  totaal 3 geslaagde dekkingen het helemaal niet lukt, zal het dekgeld - met inhouding van € 50,-  euro voor gemaakte onkosten - worden terugbetaald.

Wij vragen u vriendelijk om een kopie stamboom en alle uitslagen van testen en entings boekje mee te brengen als u de poes komt brengen

Heeft u verder nog vagen dan hoor ik dat graag neem dan contact met ons op via mail, kijk bij contact vandaar uit kunt u ons een berichtje sturen.